Vilkår og betingelser - herunder BallonDanmarks persondatapolitik

Når du køber ballonbilletter på BallonDanmarks hjemmeside, accepterer du også vores vilkår og betingelser samt vores persondatapolitik.

1. Generelle betingelser for deltagelse i ballonflyvning
Du skal have almindeligt, godt helbred for at deltage i ballonflyvning med BallonDanmark og have en højde, der overstiger ballonkurvens højde (130 cm). Af sikkerhedsmæssige årsager medtager BallonDanmark ikke

  • børn under 13 år
  • gravide kvinder
  • kørestolsbrugere
  • personer med ryg- eller knæproblemer
  • berusede/påvirkede personer


Derudover skal personer, der vejer mere end 100 kg af hensyn til vægtfordelingen i ballonen altid kontakte os på forhånd. Personer, der vejer mere end 120 kg, skal som udgangspunkt altid købe to billetter, medmindre andet aftales med BallonDanmark på forhånd. 
 
Personer med fx epilepsi, hjerteproblemer eller tilsvarende, der kan kræve akut behandling, bør ikke deltage i ballonflyvning. BallonDanmark kan ikke gøres ansvarlig for påkrævet akut behandling af helbredsmæssige forhold, hvis uheldet er ude.

Unge under 18 år skal enten være ledsaget af en voksen medpassager eller medbringe skriftligt samtykke fra forældre/værge.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder betingelserne for ballonflyvning, er du altid velkommen til at kontakte BallonDanmark.

2. Transport til og fra flyvning
Transport til og fra flyvningen er ikke inkluderet
i billettens pris, hvorfor du selv skal sørge for at komme frem til startstedet og hjem fra landingsstedet. Inviter derfor gerne familie og gode venner med, som kan sørge for, at du kommer godt hjem igen efter en oplevelsesrig aften. Ballonen flyver typisk op til 20 km i løbet af en time, så der er god mulighed for at følge den fra jorden og tage nogle gode billeder til minde om flyvningen.

3. Booking og gyldighed
Billetten giver ret til ca. 1 times ballonflyvning i perioden 1. maj - 30. september og er gyldig i 2 år fra købsdato. I tilfælde af en længere periode med dårligt flyvevejr og aflysninger kan BallonDanmark vælge at forlænge gyldighedsperioden.

Det er muligt at overdrage sin billet til 3.-part mod at underrette BallonDanmark senest 7 dage før planlagt flyvning, hvis den nye passager opfylder kravene i pkt. 1. Billettens udløbsdato ændres ikke ved overdragelse.

Hvis du af egne årsager ikke har mulighed for at benytte billetten inden for gyldighedsperioden på 2 år fra købsdato, kan du senest 1 måned efter udløbsdato forlænge billettens gyldighed i yderligere 1 år mod et administrationsgebyr på 300 kr.

Du bør altid booke din flyvning i god tid inden billettens udløb, da der kan forekomme venteliste eller ske aflysninger som følge af ugunstige vejrforhold, som er uden for BallonDanmarks indflydelse.

4. Ombooking
Hvis du har booket en forkert dato eller bliver forhindret i at deltage i flyvning på en allerede booket dato, skal du kontakte BallonDanmark hurtigst muligt, så vi kan ændre din booking til en anden dato.

5. Aflysning
Hvis BallonDanmark af vejrmæssige eller andre årsager ser sig nødsaget til at aflyse 3 eller flere flyvninger for den enkelte billet, som betyder, at det ikke er muligt at gennemføre en flyvning inden for billettens gyldighedsperiode på 2 år fra købsdato, forlænges billettens gyldighedsperiode automatisk med 2 måneder i flyvesæsonen maj-september.

Aflysning af flyvning kan pga. lokale vejrforhold ske helt op til planlagt starttidspunkt, men BallonDanmark forsøger altid at aflyse en flyvning i så god tid, at det ikke skaber unødige gener for passagererne. Evt. udgifter ifm. transport for passager til en aflyst/gennemført flyvning er uden ansvar for BallonDanmark. 

Hvis du udebliver fra en aftalt flyvning uden forudgående aflysning, anses billetten for at være brugt og flyvningen er dermed tabt.

6. Pris og betaling
Alle priser oplyses altid i danske kroner. Betaling sker med Dankort eller MobilePay, hvorefter ordrebekræftelse og faktura fremsendes pr. e-mail, når betalingen er gennemført. Som kunde er du forpligtet til at kontrollere rigtigheden af den fremsendte ordrebekræftelse og kontakte BallonDanmark hurtigst muligt efter modtagelsen, hvis der er uoverensstemmelse mellem det bestilte og den modtagne bekræftelse.

7. Leveringsbetingelser
Levering af billetten sker med PostNord inden for 1-5 hverdage efter godkendt betaling hos BallonDanmark - enten som alm. post eller Quickbrev. 

8. Billetgebyr
Der tillægges et billetgebyr på 25 kr. inkl. moms pr. billet.

9. Forsikring
Alle passagerer er under flyvningen lovpligtigt forsikret via BallonDanmark, jf. gældende regler udstedt af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

10. Reklamation
Reklamation skal ske snarest muligt og inden for rimelig tid efter det tidspunkt, hvor flyvningen har fundet sted. Alle reklamationer skal fremsættes skriftligt til BallonDanmark.

11. Passagerens forpligtelser
Som passager er man forpligtet til at optræde på en sådan måde, at medpassagerer ikke føler sig generet (i grove tilfælde kan det medføre udelukkelse fra flyvningen) og at følge BallonDanmarks anvisninger på flyvedagen.

12. Fortrydelsesret
Ifølge e-handelsloven er der normalt 14 dages fortrydelsesret ved handel via internettet. Dette gælder dog ikke for flyrejser/transport jfr. Forbrugeraftaleloven § 9, stk. 2 og § 17, stk. 2. BallonDanmark har alligevel valgt at give 14 dages fortrydelsesret på alle billetter fra købsdato. Hvis billetten gives som gave, regnes de 14 dage fra den dato, modtageren får billetten (datoen skal altid oplyses i kommentarfeltet under "Gennemfør ordre" under købsforløbet). Fortrydelsesretten bortfalder dog, hvis du inden for de 14 dage kontakter os og booker dig ind på en flyvning. Også selv om flyvningen ikke finder sted i de 14 dage. Hvis du fortryder inden for de 14 dage, skal du meddele os det skriftligt pr. e-mail på kontakt@ballondanmark.dk eller pr. sms til 27 84 08 90.

13. Forbehold
Der tages forbehold for afgiftsændringer, trykfejl og prisændringer.

14. Cookies
Når du besøger www.ballondanmark.dk registrerer BallonDanmark persondata for at yde vores kunder og andre besøgende den bedst mulige service. Vi registrerer dels de oplysninger, du selv afgiver og dels oplysninger ved hjælp af cookies.

14.1 Hvad er en cookie?
En cookie er en lille datafil, der genereres ved besøg på hjemmesider og som gemmes på brugerens computer for derved dels at kunne genkende computeren ved fremtidige besøg på hjemmesiden, men også så indehaveren af hjemmesiden kan udarbejde statistik over brugerens anvendelse af hjemmesiden. Oplysningerne i statistikkerne er anonymiserede og kan derfor ikke henføres til navngivne brugere.  En cookie er en passiv fil, der ikke kan indsamle oplysninger på brugerens computer, sprede computervirus eller andre skadelige programmer. En cookie indeholder ingen personlige oplysninger og informationerne, BallonDanmark modtager, er derfor anonyme.

14.2 Hvordan undgår jeg cookies?
Som bruger kan du selv vælge, om din browser skal acceptere cookies eller ej. Cookies er dog nødvendige, hvis du ønsker at handle på vores hjemmeside www.ballondanmark.dk, der ikke kan gennemføre et salg uden brug af cookies.
 
Hvis du ikke ønsker at modtage cookies på din computer, kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan du gør.

15. Persondatapolitik

15.1 Indsamling, behandling og formål med dine oplysninger
Når du handler på BallonDanmarks hjemmeside, indsamler og registrerer vi dine persondata med det formål at kunne levere den ydelse til dig, du har bestilt. Dine persondata vil i den forbindelse udelukkende blive behandlet, hvis du har givet samtykke til behandlingen og er indforstået med de behandlingsaktiviteter, der foretages.

Ved indsamling, behandling og brug af dine persondata overholder vi altid alle gældende lovbestemmelser og indsamler kun nødvendige og relevante oplysninger.

Vi opbevarer kun dine persondata så længe, vi enten er juridisk forpligtet, eller så længe det er relevant for den hensigt, hvormed de blev indsamlet.

Hvis ikke du ønsker at afgive de nødvendige persondata, som er påkrævet for at gennemføre et køb på vores hjemmeside, vil du ikke have mulighed for at købe vores ballonbilletter.

15.1.1 Kundeoplysninger
BallonDanmark beder om følgende almindelige personoplysninger, når du handler på vores hjemmeside, der er nødvendige for at kunne gennemføre et køb og levere den ydelse til dig, du har bestilt:

  • Navn
  • Adresse 1 (fakturaadresse)
  • Adresse 2 (leveringsadresse - hvis forskellig fra fakturaadresse)
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse

Dine almindelige kontaktoplysninger som navn og adresse - evt. anden leveringsadresse - indhenter vi for at kunne fremsende dine ballonbilletter med post.

Dit telefonnummer indhenter vi dels for at kunne kontakte dig vedrørende dit køb, om mulige flyvninger (fortrinsvis pr. sms), og dels for at kunne sende vigtig information pr. sms om din flyvning den dag, du skal ud at flyve, fx mødetid og mødested.

Din e-mailadresse indhenter vi, så vi kan sende dig en ordrebekræftelse og faktura på dit køb. 

15.1.2 Passageroplysninger
BallonDanmark beder om følgende personoplysninger på alle vores passagerer:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • Alder (aldrig fødselsdato eller cpr-nr.)

Grunden til, at vi beder om alder på vores passagerer er dels for at sikre, at

  • passageren lever op til minimumsalderen på 13 år.
  • passagerer mellem 13-17 år skal have forældrenes/værgens samtykke for at deltage i ballonflyvning, uanset om passageren er ledsaget af en person over 18 år eller vedkommende skal flyve uledsaget.

Ved booking af flyvning skal alle passagerer desuden oplyse deres vægt inden for et interval af 5 kg. Grunden til dette er, at ballonen har en maksimalvægt, den kan løfte, og det derfor er nødvendigt at sikre, at maksimalvægten ikke overskrides. Vægtoplysningen er udelukkende til brug for at sikre, at flyvningen kan gennemføres på betryggende vis og bruges ikke i andre sammenhænge.

15.1.3 Betalingsoplysninger
Når du betaler for dit køb, indsamler vi desuden dine kortdata og IP-adresse via vores samarbejdspartner, som hoster BallonDanmarks betalingsløsning. De oplysninger, der indsamles ifm. betalingstransaktionen, bruges og gemmes udelukkende til betalingsafvikling og opfyldelse af den indgåede aftale.

15.1.4 Indsamling af persondata ved kontakt via formular eller e-mail
Hvis du henvender dig skriftligt til os via vores kontaktformular eller e-mail, beder vi dig om følgende persondata for at kunne komme i kontakt med dig:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-mailadresse

Oplysningerne bruges kun til dette ene formål.

15.2 Opbevaring af persondata
15.2.1 Ved køb

Dine persondata gemmes som udgangspunkt i 5 år efter udløbet af et regnskabsår, hvorefter alle data slettes. Denne periode forlænges dog, hvis du handler hos os flere gange inden udløbet af de 5 år fra dit første køb, og det er altid dit seneste køb, der afgør, hvornår data kan slettes. Hvis det skønnes nødvendigt, kan vi efter en vurdering i hvert enkelt tilfælde, vælge at gemme oplysningerne i længere tid. Disse tilfælde vil typisk omfatte ikke indløste ballonbilletter, hvor der kan opstå en tvist om passagerens forpligtelse til opfyldelse af en evt. aftalt forlængelse af ballonbillettens gyldighedsperiode. 

15.2.2 Ved anmeldelser 
Hvis du har valgt at skrive en anmeldelse til vores hjemmeside, oplyser vi under anmeldelsen dit navn, og det gør vi for troværdighedens skyld. Anmeldelsen ligger på vores hjemmeside, indtil vi ikke længere finder den relevant eller du ønsker at få den slettet. Se længere nede under "Dine rettigheder".

3.2.3 Ved kontakt 
Hvis du kontakter os via vores kontaktformular på hjemmesiden, pr. mail eller sms, sletter vi dine personoplysninger løbende efterhånden som det formål, de blev opgivet til, ikke længere er relevant.

15.3 Videregivelse af persondata
De persondata, vi registrerer om dig, videregives eller sælges ikke til tredjemand eller tredjelande og alle oplysninger behandles fortroligt. Alle informationer opbevares på betryggende vis og er kun tilgængelige for betroede medarbejdere hos BallonDanmark.

BallonDanmark har indgået databehandleraftaler med alle vores samarbejdspartnere, hvilket er vores garanti - og din sikkerhed - for, at de overholder gældende regler om beskyttelse af dine persondata, jf. Persondataforordningen (GDPR) af 25. maj 2018.

15.4 Markedsføring
BallonDanmark bruger ikke dine persondata til markedsføring via fx nyhedsbreve o.lign. Dine persondata er udelukkende til brug som beskrevet ovenfor.

15.5 Links
Vores hjemmeside kan indeholde links til andre hjemmesider, der ikke tilhører BallonDanmark. BallonDanmark er ikke ansvarlig for fortrolighed og indhold på disse sider, og BallonDanmark kan derfor ikke påtage sig noget ansvar for disse hjemmesider, brugen heraf og deres produkter og ydelser.

15.6 Dine rettigheder
Når vi indsamler persondata via vores hjemmeside, sikrer vi, at det sker med dit udtrykkelige samtykke, så du er informeret om, hvilke oplysninger vi indsamler og hvorfor.

Som den registrerede har du en række rettigheder, som vi til enhver tid skal opfylde. Du har ret til:

  • at få oplyst, hvilke persondata, vi har om dig og få rettet/ændret dine oplysninger.
  • at få slettet persondata, medmindre sletningen er i strid med bogføringsloven.

Du kan altid få adgang til de oplysninger, vi har registreret om dig hos BallonDanmark ved at skrive til os på kontakt@ballondanmark.dk

Du har derudover ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personlige oplysninger, og du har ret til at indgive en klage til en databeskyttelsesmyndighed, fx Datatilsynet. 

15.7 Dataansvarlig
Den dataansvarlige for behandlingen af dine personoplysninger er

BallonDanmark ApS
Åskrænten 26
3600 Frederikssund
Henrik Vedel Jørgensen
CVR-nummer: 33508514
Telefonnummer: 27 84 08 90
E-mail: kontakt@ballondanmark.dk

 
24. maj 2018